Efter epidemin pratar alla om “Modern workplace”, “hybrid arbetsplatser” och “den flexibla arbetsplatsen”. Fördelarna för både företag och anställda är stora, man får bara inte glömma ergonomin. Nedan hittar du våra rekommendationer för skärmar och tangentbord som förebygger trötthet, huvudvärk och musskador på hemma kontoren.

TÜV-godkända skärmar från Philips

I början av Corona där alla trodde att arbeta hemifrån bara var för en kort period kunde de flesta nöja sig med en bärbar dator i knät i soffan. När hemarbetet blev mer långsiktigt ockuperade platta skärmar med inbyggd dockstation och videokamera hemma kontoren.

Men teknik och praktisk funktionalitet räcker inte – en bra skärm måste först och främst vara bra för ögon, nacke och huvud. Därför rekommenderar vi Phillips monitorer som förstahandsval för hemmakontoren. Bland annat på grund av de nästan obegränsade inställning möjligheterna, minimalt flimmer och TÜV Eye Comfort-certifieringen.

Du kan läsa mer om detta och de andra anledningarna till att välja Philips skärm för hemmakontoret – och för kontoret – här.

Ergonomiskt korrekta möss och tangentbord från RollerMouse

På ett RollerMouse-tangentbord är markör kontrollen placerad i mitten av tangentbordet. Den centrerade musen eliminerar de repetitiva och onödiga rörelserna som annars kan orsaka smärta i nacke, axlar, armbågar och handleder och är idealisk om du kämpar med eller vill förebygga musrelaterade belastningsskador. Därmed arbetar du mer avslappnat och omväxlande och ständigt inom det ‘bra’ arbetsområdet som visas i illustrationen

En centrerad mus är en ergonomiskt korrekt mus.

Enhands Mus som kan ställas in för alla handtyper

I allmänhet är möss ganska lika. Om du inte har en hand som håller standarden ökar chanserna för olämpliga rörelser, smärta och musskador.

RollerMouse har tagit fram en mus som kan justeras för både lutning och tumstöd. Därmed slipper användaren kramper, smärta och belastningsskador. Vi rekommenderar speciellt denna lösning för medarbetare som utför rutinmässiga ifyllnings uppgifter i excel eller löser grafiska uppgifter med hög detaljgrad.

Prova RollerMouse gratis i 14 dagar

“Men är det inte svårt att vänja sig?” Ja. För vissa är det. Men för de allra flesta går det inte mer än två eller tre dagar, så det enda man märker är mindre ömhet i armar, axlar och nacke.

Men prova själv – det är alltid möjligt att testa alla RollerMouse-lösningar gratis i 14 dagar. Du bestämmer själv om det ska vara på kontoret eller hemma.

Du kan se och beställa ett prov på alla RollerMouse-lösningar här.

Få en kostnadsfri bedömning av arbetsställningen på toppen

Om fem eller fler kollegor väljer att testa tangentbord och/eller möss från RollerMouse erbjuder RollerMouse även en kostnadsfri bedömning av varje anställds individuella arbetspositioner.

Du kan läsa mer om de kostnadsfria test alternativen och den kostnadsfria analysen av arbetsställningar här.

Stöd och säkerhet är avgörande för den moderna arbetsplatsen

Rätt utrustning och ergonomi är viktigt. Men tillgång till effektivt stöd, inkl. snabb och enhetlig utrullning av uppdateringar och licenser måste också finnas på plats, oavsett var anställda befinner sig.

Samtidigt ska de anställdas koppling till företagets nätverk, servrar, enheter med mera vara lika effektiv hemma som på kontoret. Utan att kompromissa med företagets säkerhetskopiering av data och användarnas endpoint-security.

Mer kunskap och inspiration

Om du vill hålla dig uppdaterad om framtida IT-lösningar och om du inte redan är prenumerant på vårt nyhetsbrev kan du bli det här.


Brian Ingemann

Brian har lång erfarenhet av rådgivning om IT-lösningar och produkter, och kan hjälpa till att täcka många olika behov och erbjudanden. Du är välkommen att kontakta Brian på +46 70-424 72 50 eller bi@codeex.se


För mer kunskap och inspiration här

 • Vad är WMS lagerhanteringssystem? Och vad är fördelarna?

  Vad är WMS lagerhanteringssystem? Och vad är fördelarna?

  Ett WMS lagerhanteringssystem ger möjlighet att begränsa lagerkostnader, effektivisera plockning, packning och leverans samt minska felaktiga leveranser och optimera hanteringen av returnerade varor.


 • Kundcase: Royal Unibrew förbättrar effektivitet, dataöverföring och arbetsförhållanden

  Kundcase: Royal Unibrew förbättrar effektivitet, dataöverföring och arbetsförhållanden

  Royal Unibrew är Danmarks näst största bryggeri. Varje dag året runt rör sig 3.000 pallar med drycker genom Royal Unibrew’s lager på väg till kunder i DK och övriga EU. Med en helt digitaliserad lagerprocess kan Royal Unibrew leverera med 99,8 % leveranssäkerhet.


 • Royal Unibrew föredrog truckterminaler från Tactile

  Royal Unibrew föredrog truckterminaler från Tactile

  På Royal Unibrew’s nya lager i Faxe är en konstant överblick över inkommande och utgående varor avgörande för effektiviteten. Dessutom ville man skapa bästa möjliga arbetsmiljö för lastbilschaufförerna. Därför kombinerades gaffel skannrar med lastbilsterminaler från Tactile.