Royal Unibrew är Danmarks näst största bryggeri. Varje dag året runt rör sig 3.000 pallar med drycker genom Royal Unibrew’s lager på väg till kunder i DK och övriga EU. Med en helt digitaliserad lagerprocess kan Royal Unibrew leverera med 99,8 % leveranssäkerhet.

I samband med bygget av sitt nya lager ville Royal Unibrew ha realtidsuppdatering av lagerförda och skeppade varor direkt in i sitt WMS och ERP. Samtidigt vill man effektivisera den interna distributionen av varor samt förbättra effektiviteten och arbetsmiljön för lastbilschaufförerna.

Lösningen var en kombination av gaffel skannrar, lastbilsterminaler och specialutvecklad integration för optimal dataintegration för Royal Unibrews WMS och ERP.

I videon nedan berättar produktionschef Lars Sørensen om Royal Unibrew’s val och erfarenheter.

Två gaffeltruck skannrar fördubblar effektiviteten

Genom att montera gaffeltruck skannrar på lager lastbilar behöver inte längre lastbilschaufförer kliva in och ut ur lastbilen för att manuellt skanna pall streckkoderna med en handhållen skanner. Det innebär snabbare skanningar, mindre fysisk belastning på lastbilsförarna och högre säkerhet. Genom att montera streckkodsläsare på varje sida kan skannrarna upptäcka varsin pall, vilket ger ytterligare effektivitet och flexibilitet.

“Det går åt mindre tid för lastbilschauffören att gå in och ut ur lastbilen, och vi har en realtidsuppdatering av data i vårt system.”

Produktionschef Lars Sørensen, Royal Unibrew

Lastbilsterminaler säkerställer dataöverföring i realtid.

När en pall har skannats överförs den skannade informationen till lastbilsterminalerna. När lastbilschauffören har godkänt skanningen överförs data direkt till Royal Unibrews WMS och ERP. Därefter visas nästa uppgift på lastbilsterminalens skärm, inkl. info om antal paket, aktuell plats för varan och var i lagret eller lagrets lastområde den ska flyttas till. Därmed har Royal Unibrew ständigt en helt uppdaterad översikt över var alla varor finns och hur nära de är till slutleverans. För att ytterligare effektivisera dataöverföringen tillhandahöll Codeex ett specialdesignat program för optimal dataintegration.

“De utsätts för vatten, fukt, värme och kyla samt grov körning 24/7 och hittills har det inte varit några problem med dem alls.”

Produktionschef Lars Sørensen, Royal Unibrew

Gaffel Skanner och lastbilsterminaler ska tålas att användas

Förutom en kraftfull skanner motor och hög processorkraft behövde Royal Unibrew gaffel skannrar och handterminaler med en hög grad av robusthet. För hårdvara som ständigt går ner, är för reparation eller service, kan kosta stora summor i försenade eller saknade enheter.

Codex rekommenderar Leuze och Tactile

Codeex rekommenderade gaffel skannrar från Leuze på grund av goda erfarenheter från andra kunder vad gäller hållbarhet och stabil dataöverföring. Dessutom rekommenderade Codeex Tactiles WMR 12 lastbilsterminaler, då de är IP 65-godkända, dvs. de tål damm, stänk, värme och kyla.

Av Codeex rekommendation valde Royal Unibrew även att montera terminalerna på professionella beslag för att på bästa sätt motverka vibrationer och vibrationer. Resultatet har blivit en lösning som har fungerat felfritt från starten utan behov av reparation eller service – trots att det används 24/7 alla dagar i veckan.

“Codeex gav oss tillgång till ett brett utbud av produkter så att vi kunde sätta ihop exakt den tekniska och praktiska lösningen vi behövde.”

Produktionschef Lars Sørensen, Royal Unibrew

Vill du vet mer?

Vill du veta mer om IT-lösningar och produkter för en modern, ergonomisk och säker arbetsplats, är du alltid välkommen att kontakta vår expert Brian Ingemann på bi@codeex.se eller +46 70-424 72 50. Vill du vara säker på att få de senaste tipsen och nyheterna kan du följa oss på linkedin här.


Brian Ingemann

Brian har lång erfarenhet av rådgivning om IT-lösningar och produkter, och kan hjälpa till att täcka många olika behov och erbjudanden. Du är välkommen att kontakta Brian på +46 70-424 72 50 eller bi@codeex.se.


Få mer kunskap och inspiration här

 • Vad är WMS lagerhanteringssystem? Och vad är fördelarna?

  Vad är WMS lagerhanteringssystem? Och vad är fördelarna?

  Ett WMS lagerhanteringssystem ger möjlighet att begränsa lagerkostnader, effektivisera plockning, packning och leverans samt minska felaktiga leveranser och optimera hanteringen av returnerade varor.


 • Kundcase: Royal Unibrew förbättrar effektivitet, dataöverföring och arbetsförhållanden

  Kundcase: Royal Unibrew förbättrar effektivitet, dataöverföring och arbetsförhållanden

  Royal Unibrew är Danmarks näst största bryggeri. Varje dag året runt rör sig 3.000 pallar med drycker genom Royal Unibrew’s lager på väg till kunder i DK och övriga EU. Med en helt digitaliserad lagerprocess kan Royal Unibrew leverera med 99,8 % leveranssäkerhet.


 • Royal Unibrew föredrog truckterminaler från Tactile

  Royal Unibrew föredrog truckterminaler från Tactile

  På Royal Unibrew’s nya lager i Faxe är en konstant överblick över inkommande och utgående varor avgörande för effektiviteten. Dessutom ville man skapa bästa möjliga arbetsmiljö för lastbilschaufförerna. Därför kombinerades gaffel skannrar med lastbilsterminaler från Tactile.