På Royal Unibrew’s nya lager i Faxe är en konstant överblick över inkommande och utgående varor avgörande för effektiviteten. Dessutom ville man skapa bästa möjliga arbetsmiljö för lastbilschaufförerna. Därför kombinerades gaffel skannrar med lastbilsterminaler från Tactile.

Truckdatorer säkerställer dataöverföring i realtid

Genom att montera gaffelskanrar på lastbilarna behöver lastbilschaufförerna inte gå in och ur lastbilen för att manuellt skanna pallarnas streckkoder med en handhållen skanner. Detta innebär mindre fysisk belastning för lastbilsförarna samt högre säkerhet.

När en pall har skannats överförs den skannade informationen till lastbilsterminalen. Här bekräftar lastbilschauffören skanningen. När detta är gjort överförs data direkt till Royal Unibrews WMS och ERP. Därmed har Royal Unibrew ständigt en helt uppdaterad översikt över var alla varor finns och hur nära de är slutleverans.

När truckföraren har godkänt en skanning dyker nästa uppgift automatiskt upp på truck terminalens skärm, inkl. info om antal paket, varans aktuella plats och var i lagret eller lagrets lastområde den ska flyttas till.

Kraftfulla och robusta lastbilsterminaler

Som en del av samarbetet med Royal Unibrews totallösning rekommenderade Codeex lastbilsterminaler från Tactile. Främst på grund av deras höga processorkraft och förmåga att stå emot vardagliga slag och stötar.

Lastbils terminalerna är IP 65-godkända, dvs. de tål damm, stänk, värme och kyla. Av Codeex rekommendation valde Royal Unibrew även att montera terminalerna på professionella beslag för att på bästa sätt motverka vibrationer och vibrationer.

Resultatet har blivit en skanner- och terminallösning, som  har fungerat felfritt från start utan behov av reparation eller service – trots att tekniken används 24/7 alla dagar i veckan.

I Videon nedan berättar produktionschef Lars Sørensen mer om Royal Unibrew’s val och erfarenheter av Tactile truckterminaler.

Du kan läsa mer om fördelarna med lastbilsterminaler här, Och se vilka lastbilsterminaler vi och våra kunder rekommenderar här.

Behöver du hjälp med att välja lastbilsterminal?

Vill du veta mer om hur gaffel skannrar kan förbättra effektiviteten, arbetsmiljön och datasäkerheten på ditt företags lager? Då är du alltid välkommen att kontakta expert på lager- och logistiklösningar Brian Ingemann på bi@codeex.se eller +46 70-424 72 50.

Fler rekommendationer och produktnyheter

Vill du vara säker på att få nästa veckas tips för att effektivisera lager- och logistiklösningar, anmäl dig till vårt nyhetsbrev här – eller följ oss på linkedin. Du är självklart också alltid välkommen att kontakta oss för ett spontant samtal om plock strategier, dataintegration, hårdvara och tillbehör


Brian Ingemann

Brian har lång erfarenhet av rådgivning om IT-lösningar och produkter, och kan hjälpa till att täcka många olika behov och erbjudanden. Du är välkommen att kontakta Brian på +46 70-424 72 50 eller bi@codeex.se


För mer kunskap och inspiration här

 • Vad är WMS lagerhanteringssystem? Och vad är fördelarna?

  Vad är WMS lagerhanteringssystem? Och vad är fördelarna?

  Ett WMS lagerhanteringssystem ger möjlighet att begränsa lagerkostnader, effektivisera plockning, packning och leverans samt minska felaktiga leveranser och optimera hanteringen av returnerade varor.


 • Kundcase: Royal Unibrew förbättrar effektivitet, dataöverföring och arbetsförhållanden

  Kundcase: Royal Unibrew förbättrar effektivitet, dataöverföring och arbetsförhållanden

  Royal Unibrew är Danmarks näst största bryggeri. Varje dag året runt rör sig 3.000 pallar med drycker genom Royal Unibrew’s lager på väg till kunder i DK och övriga EU. Med en helt digitaliserad lagerprocess kan Royal Unibrew leverera med 99,8 % leveranssäkerhet.


 • Royal Unibrew föredrog truckterminaler från Tactile

  Royal Unibrew föredrog truckterminaler från Tactile

  På Royal Unibrew’s nya lager i Faxe är en konstant överblick över inkommande och utgående varor avgörande för effektiviteten. Dessutom ville man skapa bästa möjliga arbetsmiljö för lastbilschaufförerna. Därför kombinerades gaffel skannrar med lastbilsterminaler från Tactile.